Glas

Bril kopen

Uw perfecte bril

Een bril is een belangrijk onderdeel van uw leven. Daarom gaan wij zorgvuldig om met uw wensen en eisen. Wij nemen graag de tijd om goed te kijken wat voor u de beste oplossing is en adviseren u deskundig wat bij u het beste past.

1. Intake gesprek

Hebt u visuele klachten, bijvoorbeeld met lezen, met het switchen tussen veraf en dichtbij of hebt u vaak hoofdpijn? Dan wordt het tijd om een afspraak te maken bij . Tijdens het gesprek zullen wij u verschillende vragen stellen om zo vast te stellen wat het probleem is om u een passende oplossing aan te bieden. Ook is het belangrijk om uw bril geschiedenis, de gezondheid van uw ogen en mogelijke erfelijke factoren met ons te delen.

2. Oogmeting + Montuur kiezen

Hoewel wij u adviseren het na de oogmeting te doen, wordt het montuur vaak toch als eerste uitgezocht. Voor iedere wens is er een ruime keuze monturen beschikbaar, of u nu een budget of een exclusief montuur zoekt. Nadat u een montuur hebt uitgekozen wordt het glasontwerp bepaald. Het is belangrijk om een glasontwerp te kiezen dat voldoet aan uw wensen en behoeften. Uiteraard is het van belang dat de glazen de juiste sterkte hebben en dat de glazen van een perfecte kwaliteit zijn.Draagt u al een bril? Dan zullen wij, voordat uw ogen opnieuw gemeten worden, de sterkte van uw huidige bril bepalen. Dit gebeurt met een zogenoemde topsterktemeter. De opticien kan u na de nieuwe oogmeting precies uitleggen wat de verschillen zijn ten opzichte van uw oude bril en wat u met de gemaakte aanpassingen kunt verwachten. 

3. Testen

Wij doen verschillende testen om uw sterkte, zowel sferisch als cilindrisch, voor veraf en nabij te bepalen. De testen geven een goed beeld over de benodigde sterkte, maar voor een compleet optometrisch onderzoek is meer informatie nodig. Tijdens zo’n onderzoek wordt er gekeken naar de gezondheid van uw ogen. De volgende stap is het bepalen van uw gezichtsvermogen, ook wel visus genoemd. De visus wordt voor ieder oog afzonderlijk en voor beide ogen samen bepaald. Ook wordt getest hoe de ogen samenwerken en of hier nog ondersteuning geboden moet worden. Alle informatie wordt samengevoegd in het nieuwe brilvoorschrift, dat aangeeft welke sterkte het brillenglas exact nodig heeft.

4. Glas wensen bepalen

Het montuur is uitgekozen, de juiste sterkte is bepaald en er is een passend glasontwerp gekozen. Wat rest is de keuze voor het materiaal van de glazen en de diverse veredelingen, zoals een ontspiegeling, een meekleurende laag of een tint. Als alle wensen bekend zijn kunnen de glazen besteld worden bij de brillenglazen-fabriek van HOYA in Uithoorn. Dit gebeurt meestal digitaal, de gegevens worden dan online doorgegeven en het productieproces van uw glazen kan beginnen.

5. Productie van uw persoonlijke glazen

6. Uw bril is klaar!

Uw glazen worden in uw montuur gemonteerd en uw bril is klaar om te worden afgehaald. Tijdens het ophalen van uw bril controleren wij de pasvorm van de bril en maken we daar waar nodig kleine aanpassingen zodat de bril perfect op uw gezicht is afgepast. Uiteraard ontvangt u nog handige gebruiks- en onderhoudstips, zodat u uw nieuwe bril lang en met veel plezier kunt dragen.

Nazorg

Zoals u hierboven hebt kunnen lezen wordt er veel en nauwkeurig werk verricht en vinden er vele controles plaats om ervoor te zorgen dat u een perfecte bril ontvangt. Mocht uw bril onverhoopt niet lekker zitten of kijken loop dan even bij ons binnen om dit te bespreken. Wij wensen u heel veel kijkplezier met uw nieuwe bril!

Zeiss Hoya