Glas opties

Optimale glazen

U kunt kiezen uit een groot aantal verschillende soorten glazen. Elk glas heeft een eigen functie, denk aan multifocale glazen of een computerbril. Ook kunnen de glazen worden ontspiegeld of een meekleurende laag krijgen. De keuze is afhankelijk van uw specifieke behoeften en welk montuur u heeft gekozen.


Zeiss glazen

Blauw licht glazen

Het gebruik van digitale apparaten heeft het kijkgedrag verandert. Glazen met een “Blue Filter” zijn een nieuw generatie blauwlichtblokkerende lenzen. Als gevolg hiervan geven de glazen uitstekende lenshelderheid en blokkeren ze tot 40 procent van het potentieel schadelijke en irriterende blauwe licht. Voorkom vermoeide ogen met deze glazen als u vaak en langdurig (minimaal 2 uur) uw computer of anderen apparaten gebruikt.


Multifocale glazen

Multifocale glazen hebben meer dan één sterkte. De opbouw van multifocale glazen bestaat uit verschillende gedeeltes. Midden in het glas bevindt zich een basissterkte, deze sterkte is om veraf scherp te kunnen zien. Onderin het glas bevindt zich een leesgedeelte. Deze is bedoeld om scherp mee te kunnen lezen. Dat betekent altijd scherp zicht: zowel dichtbij als veraf. De overgang verloopt soepel, zodat je ook alles ertussenin moeiteloos ziet.

Hoya glazen

Meekleurende glazen

Meekleurende glazen zijn lichtreactieve lenzen die snel van kleur veranderen van donker naar helder, waardoor de ongemakkelijke tussenperiode die de meeste lenzendragers hebben verleden tijd wordt. Zo kunt u genieten van een naadloze ervaring van buiten naar binnen.


Drive Safe glazen

DriveSafe glazen zijn lenzen voor dagelijks gebruik die speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de visuele behoeften van automobilisten. Denk aan beter zicht bij weinig licht en slechte weersomstandigheden, verminderde verblinding ’s nachts door tegemoetkomende auto’s of straatverlichting en nauwkeurig zicht op de weg, het dashboard, de achteruitkijkspiegel en de zijspiegels. De glazen bevatten belangrijke technologieën om uw rijervaring te verbeteren.


Zeiss Hoya